Verlies- en rouwbegeleiding

Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met rouw. Hoe je rouwt en hoe je dit beleeft, is voor iedereen anders. Mijn liefdevolle begeleiding zet je weer met beide benen op de grond, richt de pijlen naar voren en leert je leven leiden mét rouw.

In het leven maken we het allemaal mee: vormen van verlies en de daarbij horende rouw. Zoals het verlies van een baan, een scheiding, ernstige ziekten als kanker, een overlijden, het verlies van je gezondheid bij een burn-out of depressie, een miskraam of ongewenst kinderloos zijn. Allemaal vormen van verlies. Aan verlies is onlosmakelijk rouw verbonden. Wat de rouw inhoudt en hoe je deze beleeft, is voor iedereen anders.

In mijn eigen leven heb ik diverse rouwvormen meegemaakt. Deze ervaringen zet ik graag voor jou in, zodat je weet dat je niet alleen bent hierin. Mijn liefdevolle begeleiding zet je weer met beide benen op de grond, waarbij ik je gevoelens er kan laten zijn en tevens de pijlen naar voren kan richten.

N

Je leert leven met rouw

N

Ik help je mee te bewegen met rouw

N

We kijken ook vooruit, naar dat wat jouw leven zin geeft

N

Rituele begeleiding is mogelijk

Veelgestelde vragen

Hoe ziet verlies- en rouwbegeleiding er in de praktijk uit?

Dit is een vorm van gesprektherapie. Uiteraard bepaal jij het onderwerp van de sessie. Dit kan zijn: herinneringen ophalen, vertellen wat je voelt of boosheid uiten. Ik luister met oprechte aandacht en door mijn werkwijze help ik je rouw te doorvoelen. Indien nodig combineer ik de gesprekstherapie met oefeningen.

Ik denk dat ik in de rouw ben, wat zijn de kenmerken hiervan?

Je rouwt omdat je ergens betekenis aan geeft / hebt gegeven. Gevoelens die bij rouw kunnen horen zijn verdriet, machteloosheid, schaamte, schuldgevoel, opluchting, niet meer weten hoe je je leven moet inrichten en/of moeite hebben met structuur aanbrengen in je dag.

Wanneer ik mijn verdriet blijf benoemen, blijf ik er dan niet teveel in hangen?

Nee, zeker niet. Want het effect van gevoelens doorleven is dat ze minder worden en uiteindelijk uitdoven.

Heb je nog vragen over verlies- en rouwbegeleiding?

Bel mij

M: +31 (0)6 143 72 896

Mail mij

info@be-inside.nl

Openingstijden

Ma – Don – Vrij: 09:00 – 17.00
Woe: 09:00 – 11:30