Holistische therapie

Durf te luisteren naar je innerlijke stem en voel wat er gevoeld mag worden. Tijdens dit consult kijk ik naar jouw klacht op dieper niveau. Er is altijd een oorzaak. Je lijf, hoofd en je emoties dienen vóór jou. Zo kijk ik ook naar jouw klacht.

Door de dingen die we meemaken in het leven, leren we trucjes om onszelf te beschermen en om te voorkomen dat we verwijderd raken van onze kern. Deze trucjes zorgen er alleen ook voor dat je kunt vastlopen op je werk of in je privéleven. Je kunt fysieke klachten krijgen zoals hoofdpijn, maar ook op mentaal vlak (druk voelen op je hoofd), emotioneel (snel huilen) en energetisch niveau (vermoeidheid).

Holistische therapie helpt je om bij je essentie, je kern, terug te komen. De letterlijke betekenis van ‘holistisch’ stamt af van het Griekse woord ‘holos’, wat ‘geheel’ betekent. Tijdens een consult kijk ik naar jou als geheel. Op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Heb je pijn in je lijf? Hoe druk is het in je hoofd? Blokkeert iets je energie? Wat doet je ademhaling? Welke emoties ervaar je? Ook kijk ik met jou naar hoe jij je leven hebt ingericht. Voel je zingeving?

Een consult begint met een gesprek om te kijken wat er op dat moment speelt. Vervolgens zet ik mijn intuïtieve vermogens in (helderweten, -horen, -voelen, -zien en -ruiken) om de juiste behandeling te bepalen. Hierbij zit of lig je op de behandeltafel, waarbij ik je fysiek aanraak. Ik voel bijvoorbeeld waar de energie eventueel is gestagneerd. Of waar er juist teveel energie is in je lichaam. Ik werk aan de totale balans van jou, met als doel het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen.

N

Boost voor je immuunsysteem

N

Bevordert het zelfherstellend vermogen van je lichaam

N

Werkt aan de totale balans

N

Fysieke aanraking (met kleding aan)

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen holistische therapie en coaching?

Bij holistische therapie lig je meestal op de behandeltafel. Dit is een andere vorm van energie overdracht. Hierbij keer je meer naar binnen, in je lijf, vaak in stilte.

Het grootste verschil is dat we met coaching met elkaar in gesprek zijn en bij voorkeur ook met elkaar in beweging (wandelen). De natuur gebruik ik als metaforen in de oefeningen. Ook tijdens de coaching bekijk ik jou als geheel.

Zijn er contra indicaties voor holistische therapie?

Bij bepaalde vormen van de behandeling zijn specifieke contra indicaties. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij de intake nemen we een zorgvuldige lijst met elkaar door en bepalen wat eventueel niet mag.

Is holistische therapie te combineren met andere behandelingen?

Mijn inziens is het belangrijk jezelf en je lijf de tijd en de ruimte te geven de veranderingen ‘aan te kunnen’. Het kan daarom onverstandig zijn om meerdere disciplines met elkaar te combineren. Dit is ook afhankelijk hoe je op de behandelingen reageert. Mocht je er graag een andere behandeling naast willen doen, bepalen we in overleg wat wijs is.

Heb je nog vragen over holistische therapie?

Bel mij

M: +31 (0)6 143 72 896

Mail mij

info@be-inside.nl

Openingstijden

Ma – Don – Vrij: 09:00 – 17.00
Woe: 09:00 – 11:30